Obniżka!
Smocza krew Organic life 15g

Smocza krew Organic life 15g

Nowy produkt

33,21 zł brutto

-10%

36,90 zł brutto

Opis

  • To unikalny dermokosmetyk o działaniu regeneracyjnym, przyspieszającym gojenie ran.
  • Bazą kosmetyku jest masło shea, sok smocza krew ma bardzo długą historię stosowania przez mieszkańców Peru, Brazylii, Ekwadoru.
  • Wykazuje właściwości przeciwgrzybicze, przeciwzapalne, ułatwia gojenie ran i owrzodzeń, działa antyoksydacyjnie a więc chroni przed negatywnym działanie czynników zewnętrznych takich jak spaliny, stres. Preparat zalecany do pielęgnacji skóry
  • z bliznami, rozstępami, wymagającej regeneracji
  • z owrzodzeniami
  • spłycenie ubytków skóry.
  • Wąkrota azjatycka wyciąg -  jej możliwości są niezliczone. Jednak najważniejszą to dbać  o piękną cerę. Zawiera triterpekanowe saponiny, azjatykozydy, olejek eteryczny, monoterpeny, seskwiterpeny, garbniki, flawonoidy (kwercytyna, kemferol), fitosterole (beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol), związki kumarynowe, aminokwasy  żywice, witaminy A, C, K, E oraz duże ilości magnezu. Wąkrota azjatycka jest adaptogenem, czyli środkiem ogólnie wzmacniającym, działa immunostymulująco, wąkrota azjatycka, stosowana w produktach kosmetycznych, wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwdziała uszkodzeniom tkanki skóry. Podobnie jak estrogeny, pozytywnie wpływa na metabolizm fibroblastów, pobudzając je do syntezy kolagenu i elastyny(ujędrnia i wygładza zmarszczki) Stymuluje syntezę kwasu hialuronowego( odpowiedzialnego za nawilżenie skóry Powoduje wzrost gęstości i elastyczności skóry. Przyspiesza gojenie się ran .
  • Przywrotnik - kosmetyczne działanie wyciągu: m. in. posiada zdolność pochłaniania promieni UV.
  • Żywokost lekarski - Jakie ma zastosowanie w kosmetyce? regeneruje suchą wrażliwą skórę, łagodzi stany zapalne, wygładza, zmiękcza, stymuluje gojenie ran i owrzodzeń, łagodzi odmrożenia, oparzenia.
  • Mniszek lekarski - kosmetyczne działanie mają występujące w liściach flawonoidy (pochodne m.in. luteoliny i kwercetyny) oraz polifenolokwasy, jak kwas cykoriowy, chlorogenowy, kaftarowy, kawowy, które obecne są w całej roślinie, z przewagą w zielu. Ponadto w mniszku występują karotenoidy, kumaryny, węglowodany - inulina, Mniszek lekarski wpływa korzystnie na każdy typ cery. Roślina bogata jest w witaminy A, C, E, K, ryboflawiny, witaminę B6, wapń, żelazo, mangan, potas, kwas foliowy, fosfor i miedź. Kosmetyczne właściwości wyciągu jest często używany w leczeniu trądziku, działa przeciwzapalnie, używa się również w preparatach typu ''anti-ageing'', ponieważ terapeutyczne działanie mniszka wynika głównie z jego właściwości antyoksydacyjnych (walki z wolnymi rodnikami). Wyciąg  bogaty jest  w przeciwutleniacze stosowany jest w kosmetykach, które wygładzają i zmiękczają skórę, co korzystnie wpływa na widoczne procesy starzenia. sole mineralne, wśród nich sole potasu, witamina C, aminokwasy oraz gumy, żywice, woski, cholina, białka, kwasy tłuszczowe, enzymy.
  • Lukrecja gładka - Od wieków lukrecja znana jest jako roślina lecznicza. Nic dziwnego, ponieważ zawiera ponad 100 składników aktywnych biologicznie. Jakie jest jej zastosowanie w kosmetyce? Po pierwsze, walczy ze szkodliwymi bakteriami, grzybami oraz wirusami - hamuje ich wzrost i rozwój. Po drugie, dba o świetny wygląd skóry: regeneruje, nawilża, łagodzi swędzenie, rozjaśnia przebarwienia, przeciwdziała wolnym rodnikom, a dzięki temu cera zachowuje młodość.
  • Arnika górska - kosmetyczne zastosowanie wyciągu: regeneruje skórę wrażliwą, podrażnioną alergiczną skutecznie hamuje alergie, zmniejsza cienie pod oczami, ,,worki,,likwiduje siniaki, obrzęki, wylewy pod skórne, zalecany dla cery z trądzikiem różowatym,teleangiektazje plamice naczyniowe. Fitoregulator zawiera naturalne emolienty:
  • Masło shea -  co zwiera? zawiera kwasy oleinowy, stearynowy, palmitynowy, arachidowy, laurowy, alkohole terpenowe, fitosterole, witaminy A, F, allantoinę, woski. Jak działa na skórę ? natłuszcza nawilża, regeneruje, uzupełnia płaszcz hydrolipidowy skóry, polecany w codziennej pielęgnacji skóry z AZS, rybią łuską, suchą, odwodnioną, szorstką polecany w pielęgnacji dzieci.
  • Olej z ostropestu -  jakie ma za zastosowanie w kosmetologii?  NNKT, sylimarynę, witaminy C, E B3, zawiera kwasy linolowy, oleinowy, palmitynowy, stearynowy, arachidowy, flawonolignany (sylimaryna, fitosterole, flawonoidy kosmetyczne właściwości nawilża, natłuszcza, antyoksydacyjnie, zwiększa poziom glutationu, hamuje nadmierne rogowacenie dla cer suchej, AZS, łuszczyca, rybia łuska.
  • Olej z ogórecznika -  co zawiera ? kwas gamma - linolenowy (GLA) - jego niedobór przyspiesza starzenie skóry, sole mineralne, witaminy A, C i E, garbniki, śluzy, saponiny, sole mineralne. Posiada szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, z problemami dermatologicznymi, takimi jak: atopia, łuszczyca, wrażliwość, ze skłonność do alergii. Regenerujące właściwości oleju z ogórecznika są wykorzystywane również w pielęgnacji cery dojrzałej, mało jędrnej oraz likwidacji stanów zapalnych. Garbniki działają na skórę przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, zmniejszają rozszerzone pory. Śluzy działają nawilżająco. Saponiny działają m. in. przeciwbakteryjnie. Zastosowanie w kosmetyce – egzema, łuszczyca, AZS, tzw. skóra palacza, sucha skóra, wrażliwa, doskonale regeneruje. W kosmetyce sprawdzi się w profilaktyce przeciw rozstępom.
  • Olej z rokitnika - jakie ma zastosowanie w kosmetyce? zawiera bogactwo witamin C, E, P, A, kwasy jabłkowy, cytrynowy, NNKT, kwas palmitynowy, flawonoidów, kwaśne polisachardy, karotenoidy, garbniki, antocyjany, cukry. Olej ten zaliczany jest do naturalnych filtrów UVA – UVB.Kosmetyczne zastosowanie oleju jest szerokie. Rozjaśnia przebarwienia, odżywia, polecany do cery dojrzałej, mało jędrnej, łagodzi egzemy, oparzenia, regeneruje skórę odmrożoną, z odleżynami. Silnie nawilża. -
  • Olej rycynowy - kwas rycynolowy, kwas oleinowy, kwas linolowy, kosmetyczne właściwości regeneruje, dla wszystkich rodzajów cer:
  • Olej macadamia - zawiera kwasy tłuszczowe omega 3,6, 9, lecytyny, witaminy, A, B, E, kwas palmitooleinowy naturalnie występuje w płaszczu lipidowym. kosmetyczne zastosowanie wszystkie cery. macadamia Kosmetyczne działanie oleju macadamia nawilża i odżywia skórę - łagodzi podrażnienia i regeneruje - poprawia elastyczność, wygładza i zmiękcza
  • Olej z gwiazdnicy pospolitej - jakie ma właściwości pielęgnacyjne?  potas, miedź, fosfor, wapń, żelazo, magnez, jod, selen, krzem, mangan i sód, witaminy C, E i A, zawiera też saponiny. Znajdziemy w niej również cenny kwas gamma - linolenowy (GLA) oraz kwas p-aminobenzoesowy (PABA). Kosmetyczne działanie oleju  łagodzi zaczerwienienia i trądzik. Zmiękcza naskórek, ułatwia oczyszczanie porów, poprawia elastyczność skóry.
  • Olej z nagietka lekarskiego - kosmetyczne działanie oleju świetnie się sprawdzi  w pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, także zniszczonej na skutek odmrożeń czy oparzeń, pielęgnuje, odżywia, wygładza, regeneruje, natłuszcza, odkaża skórę, działa przeciwzapalnie i przeciwropnie. Polecamy do pielęgnacji spierzchniętych ust. Doskonały do maseczek przy suchej, zmęczonej, zwiotczałej skórze oraz przy trądziku (hamuje zapalenia skóry i oczyszcza
  • Na koniec zostawiliśmy gości specjalnych. Przed Tobą prawdziwe gwiazdy - składniki aktywne naszej kosmetycznej dumy. Poznaj wyjątkowych dermotwórców - substancje, które stworzą cerę-cudSkładniki aktywne
  • Witamina A - zapobiega rogowaceniu naskórka, dzięki niej komórki skóry i błon śluzowych funkcjonują prawidłowo;
  • Witamina E - zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry, działa antyoksydacyjnie, nawilża, uodparnia na fotoalergie, wspomaga działanie innych witamin, ochrania przed destruktywnym działaniem promieni UV. Preparat jest bazowany na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego i jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Kolor i zapach preparatu wynika tylko i wyłącznie z właściwości użytych w produkcie naturalnych olejów i wyciągów roślinnych. I może  się różnić w każdej partii. Przechowywać w temperaturze poniżej 25st C. Produkt dla vegan i wegetarian. Produkt Polski                                                                                                  
  • INCI / Butyrosperum parkii seed bute, Prunus amygdalus sulcis oli, Stellaria media extract, Calendula officinalis flower extract, Aqa, Alkohol denat, Croton lechleri resin exstract, Glyceryl stearate, Silybum marianum seed oil, Borago Officinalis seed oil, Hippophae rhamnoides oil, Ricinus communis seed oil, Centella asiatica extract, Alchemilla vulgaris extract, Symphytum officinale root extract, Taraxacum officinale leaf root extract, Glycyrrhiza glabra root extract, Arnica montana flower extract, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate.

Ocena 
2019-06-14

Rewelacja

Użyłam po depilacji nóg depilatorem. Czerwone kropki, które przeważnie mam do następnego dnia, zniknęły praktycznie od razu :-) polecam!

Ocena 
2019-03-16

Produkt który na zawsze zagościł w mojej szafce

Świetnie wspomaga gojenie przeronyh rany od zwykłych skaleczeń, zadrapań po rany pooperacyjnyjne. Świetna również na rozstępy. Dzięki smoczej krwi, pozbylam się rozstępów po ciąży!

Napisz swoją opinię!

Napisz recenzję

Smocza krew Organic life 15g

Smocza krew Organic life 15g

Produkty Powiązane